• Vanaf 50 EUR gratis verzenden
  • Uit eigen productie
  • Goede prijs/kwaliteit
  • Maatwerk mogelijk
Waterornamenten

Waterornamenten

De watertafel is een prachtig en opvallend object in uw tuin. De watertafel is zeer kindvriendelijk, omdat er geen diepe waterlaag is.

Categorieën & filters
17 producten
17 producten

De watertafel wordt compleet met bijbehorende pomp met snoer geleverd. De pomp binnenin de bak zorgt ervoor dat het water omhoog wordt gepompt. Vervolgens zal het water over de binnenplaat lopen, om vervolgens weer terug in de bak te vallen. U zult bij een cortenstalen watertafel de eerste maanden het water moeten verversen, totdat de roestvorming compleet is. Bij vorst dient de pomp uitgeschakeld te worden. Als extra optie kunt u kiezen voor LED verlichting.  

Materiaal
De watertafel wordt vervaardigd uit hoogwaardig Corten-A staalplaat. Deze metaalsoort heeft als unieke eigenschap dat het een zeer dichte oxidehuid (roest laag) vormt. Doorroesten is onmogelijk. Door de dichte oxidehuid wordt het dieper liggende materiaal afgeschermd van zuurstof, waardoor de oxidatie sterkt vertraagt terwijl de corrosie zich wel voortzet. De watertafel wordt ongeroest, in de grijze metaalkleur aangeleverd. De bruin / oranje roest laag vormt zich binnen enkele weken tot maanden, hier is geen behandeling voor nodig. Tijdens het roestproces kan de watertafel afgeven. Cortenstaal is een metaallegering dat bestaat uit ijzer en hieraan zijn koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom toegevoegd.