Gepoedercoat staal plantenbakken

Gepoedercoat staal plantenbakken

Bij MySteel vindt u gepoedercoat stalen plantenbakken van topkwaliteit. Deze plantenbakken zijn leverbaar in verschillende afmetingen en kunnen in iedere gewenste RAL-kleur gepoedercoat worden. In het overzicht hieronder ziet u ons uitgebreide assortiment gepoedercoat stalen plantenbakken. Maatwerk is mogelijk.

Lees meer
Lees minder

Hoe wordt een plantenbak van gepoedercoat staal gemaakt?

Onze plantenbakken van gepoedercoat staal worden in eigen huis gemaakt. We maken gebruik van hoogwaardig sendzimir verzinkt staal. Sendzimir is koolstofstaal dat roest (corrosie) tegengaat. Nadat de plantenbak voor u is vervaardigd, wordt hij afgewerkt in de door u gewenste RAL-kleur. Deze kleur wordt met een poedercoating-techniek aangebracht.

Poedercoating is een elektrostatisch proces waarbij poeder wordt aangebracht op het metaal, aan de hand van een spuitpistool. Tijdens het uitharden in de oven worden de poederdeeltjes door de warmte eerst vloeibaar. Daarna wordt het poeder stroperig. Tot slot wordt het poeder uitgehard tot een mooie, duurzame dubbellaagse kleurcoating. Deze coating is uiterst UV-bestendig. 

Plantenbak kopen in een specifieke kleur

Standaard bieden we de RAL-kleuren wit, antraciet en zwart aan. Uiteraard is het mogelijk om de plantenbak in iedere andere gewenste RAL-kleur te laten poedercoaten. Het voordeel hiervan is dat de plantenbak in iedere tuin past. Wilt u gaan voor een tijdloze en stoere uitstraling van uw tuin? Of wilt u een meer landelijke sfeer creëren in uw tuin? Het is aan u! Naast de kleur kunt u ook zelf bepalen hoe hoog, breed en diep de plantenbak wordt. Kiest u een lage of hoge plantenbak? En wilt u een brede of smalle plantenbak? Geef uw wensen aan ons door. Krijg inspiratie voor verfrissende plantenbak ideeën die uw buitenruimte zullen omtoveren tot een sfeervolle plek. 

Naast gepoedercoat stalen plantenbakken kunt u kiezen voor cortenstaal plantenbakken (met een typische roestkleur). 

Afmetingen van gepoedercoat stalen plantenbakken

De dikte van het materiaal is afhankelijk van de hoogte. Plantenbakken t/m een hoogte van 60 cm hebben een dikte van 1,5 mm. Vanaf een hoogte van 80 cm is het materiaal 2 mm dik. Er is uitvoerig getest en daaruit blijkt dat deze diktes perfect zijn voor de plantenbakken. De bovenrand is dubbel omgezet wat zorgt voor een tijdloze en stoere uitstraling. 

Modulaire stalen plantenbak

Een gepoedercoat stalen plantenbak wordt modulair opgebouwd en bestaat uit losse panelen en hoekstukken. De verschillende onderdelen zijn geheel blind te koppelen, zonder zichtbare bevestigingen. Dankzij ons modulaire systeem zijn ook zeer grote afmetingen mogelijk. En door gebruik te maken van hoekstukken zijn er unieke vormen mogelijk die nergens anders standaard te verkrijgen zijn. Ook goed om te weten: de gepoedercoat plantenbak wordt als een modulair pakket geleverd. Bekijk de montagehandleiding voor meer informatie.

Gepoedercoat staal plantenbak kopen?

Wilt u een plantenbak kopen van gepoedercoat staal? Dan ben je bij MySteel aan het juiste adres. Wij produceren de stalen plantenbakken in eigen huis. Daardoor bedraagt de gemiddelde levertijd slechts 10 dagen. U betaalt géén verzendkosten vanaf een besteding van €250,-. Heeft u vragen of advies nodig? Neem dan vrijblijvend contact op.