Veelgestelde vragen
Algemeen
Wat zit er in Cortenstaal?
Cortenstaal is een mooi en enorm sterk materiaal dat vervaardigd is van ijzer waaraan koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom zijn toegevoegd. Cortenstaal heeft zijn naam te danken aan zijn unieke eigenschappen. Zo betekent COR corrosion resistent, oftewel corrosiebestendig.
Is cortenstaal giftig?
Cortenstaal heeft in tegenstelling tot andere staalsoorten geen nabehandeling nodig. Het hoeft niet geverfd worden als bescherming tegen corrossie. Er komen bij de toepassing dus geen giftige stoffen vrij en bij onderhoud of recyclage zullen er geen verfafvalproducten zijn.
Worden de cortenstalen producten geroest geleverd?
De producten van cortenstaal worden ongeroest, in de grijze metaalkleur aangeleverd.
Geeft cortenstaal af?
Tijdens het roestproces kan het cortenstaal afgeven. We adviseren dan ook om het cortenstalen product tijdens het roestproces in het zand/gras of op een zeil te leggen.
Heb ik onderhoud aan de producten van Cortenstaal?
Cortenstaal is heel duurzaam. Het roestproces zorgt ervoor dat er een beschermlaag komt op het cortenstaal. Het product behoeft dus verder geen onderhoud. Oliën of verven is niet nodig.
Hoelang duurt het roestproces van de cortenstalen producten?
De bruin/oranje roest laag vormt zich binnen enkele weken tot maanden, hier is geen behandeling voor nodig.
Hoe kan ik het roestproces versnellen?
Het roestproces kunt u versnellen door het product regelmatig nat te maken. We raden aan om geen producten/behandeling hiervoor te gebruiken. Het cortenstaal kan dan lelijk gaan roesten.
Wat is poedercoating?
Poedercoating is een elektrostatisch verfproces waarbij poeder doormiddel van een spray op het metaal wordt gespoten. Het product gaat vervolgens in een oven zodat er een egale laag ontstaat. De warmte in de oven zorgt er namelijk voor dat de poeder vloeibaar wordt. Daarna wordt dit uitgehard tot een mooie en duurzame coating. De coating helpt het materiaal te beschermen tegen weersinvloeden en het zorgt ervoor dat het product een langere levensduur heeft.
Hoe onderhoud je gepoedercoat materiaal?
Gepoedercoat staal of aluminium heeft weinig onderhoud nodig. Wanneer een gepoedercoat product buiten staat, is het belangrijk dat je deze regelmatig schoonmaakt. Om gepoedercoat materiaal schoon te maken heb je een doek of een zachte borstel nodig. Gebruik lauw water of een milde zeepoplossing om de oppervlakte van het product schoon te maken. Gebruik hiervoor nooit bijtende wasmiddelen. Maak het product, na het schoonmaken, nat met water en maak het daarna droog. Wanneer er vogelpoep op je product zit, verwijder dit dan direct. Dit kan namelijk het product en materiaal aantasten. Het is onvermijdelijk dat er na een tijd kleine krassen te zien zijn op het product. Grotere krassen kunnen wel voorkomen worden door geen objecten met scherpe en ruwe randen over het product de schuiven. Gebruik daarom als het kan een onderzetter, om schade te voorkomen.
Uit welke kleuren kan ik kiezen voor de gepoedercoate producten?
U kunt uw product in iedere gewenste RAL-kleur laten coaten. Wij bieden standaard drie RAL-kleuren aan. Namelijk: RAL7016 (antraciet), RAL9010 (wit) en RAL9005 (zwart). Iedere andere gewenste RAL-kleur is tegen een meerprijs van +€65,- mogelijk.
Verkleuren de gepoedercoat stalen producten?
De coating die op de producten komt is uv-bestendig en verkleurt dus niet.
Leveren wij ook maatwerk?
Ook voor maatwerk bent u bij ons aan het juiste adres. Wanneer u het gewenste product of afmeting niet heeft gezien op onze webshop, neem dan contact met ons op. U kunt ons een mail sturen met daarin uw wensen, afmetingen en materiaalsoort. Aan de hand hiervan kunnen wij een offerte maken.
Wat moet ik met mijn lege pallet na levering?
Dit is een wegwerp pallet. Deze hoeft dus niet retour.
Plantenbakken
Bestaat de plantenbak uit meerdere delen?
Onze plantenbakken zijn modulair en worden als bouwpakket geleverd. Een plantenbak wordt opgebouwd uit losse panelen, aangevuld met hoekstukken. De verschillende onderdelen zijn blind te koppelen. Zie de handleiding voor meer informatie.
Hoe dik is de omgeslagen rand van de plantenbak?
De omgeslagen rand aan de bovenkant van de plantenbak is 4cm.
Heb ik een bodem nodig voor mijn plantenbak?
Een bodem is nodig wanneer u de plantenbak op de tegels/stoep of op een vlonder plaatst. Komt de plantenbak in het zand, gras of grind, dan is een bodem niet nodig.
Van welk materiaal is de bodemplaat?
De bodemplaten zijn van verzinkt staal.
Is de bodemplaat voorzien van afwateringsgaten?
Als optie bij de plantenbakken kunt u kiezen voor een bodemplaat. De bodemplaat is standaard voorzien van afwateringsgaten.
Waarom moeten er kiezels in de plantenbakken?
De reden waarom er kiezels in de onderste laag van de plantenbak moeten, is omdat er anders schimmel kan ontstaan. Als u er bijvoorbeeld alleen maar aarde in doet, kan het zijn dat er in de hoeken een ophoping van water ontstaat omdat het water niet goed weg kan lopen. Na een tijdje kan er dan schimmel gaan ontstaan dat uiteraard niet goed is voor de plantenbakken.
Waarom geven wij het advies om kiezels en het vocht doorlatend worteldoek in de plantenbak te plaatsen?
Er mag geen overtollig water in de plantenbak blijven staan, omdat het materiaal dan op den duur kan gaan doorroeste door combinaite van zuurstof en aarde. De kiezels en het vocht doorlatend worteldoek zorgen ervoor dat de afwatering beter verloopt.
Waarom geen hydrokorrels in cortenstaal?
In tegenstelling tot andere plantenbakken zijn hydrokorrels niet geschikt voor in een cortenstalen plantenbak. Hydrokorrels blijven permanent vochtig, hierdoor stopt het roestproces niet en kan er schilfervorming ontstaan.
Hebben wij de gepoedercoat staal plantenbakken op voorraad?
Nee, deze laten wij op bestelling coaten. Dit om beschadiging in het magazijn te voorkomen. Zodra de plantenbakken gecoat zijn, en door de kwaliteitskeuring zijn gegaan, gaan deze direct naar de klant.
Zijn de gepoedercoate plantenbakken mat of glanzend?
Standaard worden de plantenbakken in een matte coating gecoat. Het is ook mogelijk om het product zijdeglans te laten coaten. U dient dit dan goed aan te geven bij uw bestelling.
Ik wil graag andere afmetingen plantenbakken dan op de website staan, kan dit?
Ook voor maatwerk bent u bij ons aan het juiste adres. Heeft u uw gewenste maat of model niet gezien op de webshop, neem dan gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.
Kantopsluiting
Hoe zet ik de kantopsluiting vast in de grond?
Voor het gemakkelijk te plaatsen van de kantopsluiting kunt u gebruik maken van de grondpinnen. We hebben deze in 2 varianten. De grondpin klein is voor lage kantopsluitingen (120 t/m 150mm hoogte). De grondpin groot is voor de hoge kantopsluitingen (220 t/m 250mm hoogte).
Hoeveel cm moet ik de kantopsluiting in de grond zetten?
We adviseren om de kantopsluiting voor minimaal 5 cm in de grond te zetten.
Kan ik de kantopsluiting zelf inkorten?
U kunt de kantopsluiting zelf inkorten op de gewenste lengte. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van een slijptol. Indien gewenst kunnen wij de kantopsluiting al voor u op maat maken. Voor de extra kosten hiervan kunt u contact opnemen met onze klantenservice.
Kunnen de kantopsluiting gebogen worden?
De kantopsluiting is er in 3 profielen. De kantopsluiting met gezet profiel is alleen geschikt voor rechte lijnen. Met de geplette kantopsluiting kunt u alleen lichte glooiingen maken, dus geen bochten. Met de lengtes van 2.40 meter kan een cirkel gemaakt worden met een diameter 5 meter. Met de rechte kantopsluiting daarin tegen kunt u wel bochten maken.
Zit de kantopsluiting op een rol?
Nee, de kantopsluiting is een rechte strip en kan niet op een "rol" geleverd worden.
Wat zijn zelftappers?
Zelftappers ofwel zelf tappende plaatschroeven worden gebruikt in verschillende materialen en dan meestal in de metalen staal, koper en aluminium. Een zelftapper snijdt zijn eigen schroefdraad in het geboorde gat. Hierdoor hoeft u de gaten niet voor te boren.
Waarom komen er verzendkosten bij de lengtes 2400mm kantopsluiting?
De reden dat hier verzendkosten bij komen is omdat deze lengtes met speciaal transport vervoerd moet worden.
Keerwanden
Wat is het verschil tussen keerwanden en kantopsluitingen?
Keerwanden zijn bedoeld om grote hoogteverschillen aan te brengen in uw tuin. Ze kunnen aarde tegenhouden. Daarnaast zijn ze oersterk waardoor ze een hoger gelegen terras, gazon of border kunnen dragen. Kantopsluitingen zijn bedoeld om de verschillende elementen in uw tuin van elkaar te scheiden. Denk aan het scheiden van gazon, borders, het terras, bestrating, bloemperken, looppaden enz.
Moeten de keerwanden ingegraven worden?
Door de brede onderrand en de druk van de aarde zal de keerwand rechtop blijven staan en is het dus niet nodig om deze in te graven of vast te zetten aan de ondergrond.
Iron Fire
Ik heb een Iron Fire, maar ik wil graag losse onderdelen bij bestellen, kan dit?
Alle onderdelen om de Iron Fire uit te breiden zijn los te bestellen in onze webshop.
Welke brandstof kan ik gebruiken voor de Iron Fire?
U kunt zowel houtskool als hout gebruiken voor de Iron Fire. Wij raden echter aan om oven gedroogd beukenhout te gebruiken. Door de vlammen geeft dit veel meer sfeer tijdens het gebruik.
Hoe maak ik de Iron Fire schoon?
Wanneer de plaat is afgekoeld tot een lauwwarme temperatuur, krab deze dan schoon met een spatel en wrijf hem nog een keer in met olie. Als de Iron Fire volledig is afgekoeld kunt u de binnenbak uit de buitenbak nemen om hem te legen.
Watertafels
Wat is het verschil tussen de watertafel en het waterornament?
Bij het waterornament ligt de deksel hoger dan de tafel. Bij de watertafel ligt de deksel gelijk met de tafel. Ook is de deksel van het waterornament altijd in het zwart.
Zijn er ook waterornamenten beschikbaar in geheel cortenstaal?
De waterornamenten zijn standaard alleen beschikbaar in cortenstaal en met een gepoedercoat staal deksel. Voor maatwerk kunt u contact opnemen met ons per mail.
Tot hoever moet ik de watertafel vullen?
U vult het waterornament of de watertafel tot minimaal de pomp onder water staat en tot maximaal onder de bovenkant van de koker.
Hoe diep is het blad/deksel van de watertafel?
Het blad/deksel van de watertafel is 2 cm diep.
Moet ik de pomp en de LED-verlichting zelf monteren?
Wij monteren de pomp(en) en eventueel LED-verlichting voor u op de juiste manier in het waterornament of watertafel. U hoeft alleen de watertafel af te vullen met water en de stekkers in het stopcontact te steken.
Wat is de lengte van de snoer van de pomp?
De pomp heeft een snoer met een lengte van 10 meter.
Welk kleur heeft de LED-verlichting van de watertafels?
Koud-Wit.
Kan ik de waterstraal van de watertafel verstellen?
Bij de pomp zit een kraantje waarmee u de hoogte van de straal kunt bepalen. Advies is om de hoogte van de straal minimaal te zetten voor het minste waterverlies.
Wat is het stroomverbruik van de watertafels?
De watertafel met 1 fontein verbruikt 25 watt. De watertafel met 2 fonteinen verbruikt 40 watt. En de watertafel met 3 fonteinen verbruikt 60 watt. (Dit is per uur)
Moet het water uit de tafel en pomp wanneer het gaat vriezen?
Dit is wel aan te raden. Als er nog een klein laagje water in ligt is niet zo’n probleem. De pomp kunt u uit de watertafel halen. Als de pomp door een of andere reden niet uit de tafel gehaald kan worden, haalt u de slang eraf en wikkelt u de pomp in bijvoorbeeld bubbeltjes plastic.
Wanddecoratie/huisnummers
Hoe kunt u het beste de plaknummers monteren?
Aan de achterkant van de huisnummers zit dubbelzijdige tape. Hiermee kunt u heel gemakkelijk de huisnummers bevestigen op de gewenste plek.
Kan ik de metalen wanddecoratie ook op de muur plakken/lijmen?
Wij adviseren om de wanddecoratie op te hangen d.m.v. de meegeleverde schroefjes.
Hoe monteer ik de huisnummers aan de muur?
De huisnummers zijn voorzien van afstandhouders. Bij montage draai je de meegeleverde draadstiften in het schroefdraad van de afstandshouders en deze schuif je vervolgens in een (met kit gevuld) boorgat in de muur.
Houtopslag
Zijn de houtopslagen voorzien van afwateringsgaten?
In de houtopslagen zitten afwateringsgaten zodat er geen overbodig water in blijft staan. Dit kan namelijk schimmel aan het hout gaan veroorzaken.
Tuintafels
Welk soort hout gebruiken wij voor de picknicktafel en plantenbaktafel?
Douglas hout.
Zijn de frames van de picknicktafel ook los te bestellen?
U kunt er ook voor kiezen deze los te bestellen. Dit kan alleen niet via de website. U zult dan een mail moeten sturen naar info@mysteel.nl.
Brievenbussen
Moet de brievenbus vastgezet worden aan de grond?
Nee dat hoeft niet. Onze brievenbussen worden zo geproduceerd dat u de brievenbus rechtstreeks kunt plaatsen zonder deze te hoeven vastzetten aan de ondergrond. Indien gewenst kunt de brievenbus altijd verankeren. Maar u kunt er ook voor kiezen om grote tegels onderin de brievenbus te leggen.
Hoe breed is de gleuf van de brievenbus?
De gleuf is 27cm breed. De afmeting van de gleuf is bij alle types/formaten hetzelfde.
Zijn de brievenbussen geschikt voor pakketjes?
De brievenbussen zijn niet geschikt voor pakketjes. De brievenbussen hebben alleen een inworp aan de voorzijde voor brieven en post.
Worden er sleutels geleverd bij de brievenbus?
Standaard worden er 2 sleutels bij de brievenbus geleverd.
Betalingen
Welke betaalmethode bieden jullie aan?
U kunt op meerdere manieren betalen. Wij ondersteun o.a IDEAL, Klarna achteraf betalen, bank overboeking, bancontact, PayPal en creditcard. Alle betalingen worden via beveiligde servers afgehandeld.
Lukt het bestellen via de betaalmethode Klarna niet?
Wanneer de achteraf betaling via Klarna niet wordt goedgekeurd, kan dit verschillende oorzaken hebben. In verband met uw privacy, communiceert Klarna de reden van de afwijzing niet met ons. Als u wilt weten waarom uw achteraf betaling niet wordt geaccepteerd, kunt u contact opnemen met de klantenservice van Klarna via telefoonnummer 020-808282.
Verzending
Hoe verpakken jullie mijn producten?
Afhankelijk van de grootte van uw bestelling wordt uw bestelling in dozen of op pallet verzonden. Alle producten worden zorgvuldig verpakt.
Met welke levertijd moet ik rekening houden?
De levertijd kan per product verschillen. De actuele levertijd staat genoemd bij ieder product.
Wanneer ontvang ik mijn bestelling?
Zodra de betaling voor uw bestelling is ontvangen, wordt uw bestelling door ons verwerkt. U ontvangt per e-mail de verwachte leverdatum. Aan deze datum kunnen geen rechten worden ontleent. Wanneer uw bestelling verzonden wordt vanuit ons magazijn ontvangt u per mail of sms de tracking van de zending.
Kan ik mijn bestelling ook afhalen?
Het is mogelijk om uw bestelling af te halen bij ons bedrijf in Bakel (Noord-Brabant). Dit kunt u tijdens het bestelproces aangeven. Wanneer uw bestelling gereed is ontvangt u hierover van ons een bericht.
Ik heb bericht ontvangen dat mijn bestelling is verzonden. Waarom is deze nog niet geleverd?
De bestellingen worden doorgaans op de volgende werkdag bezorgd. Helaas kan het soms langer duren door vertragingen bij de vervoerder. Heeft u binnen 2 werkdagen nog niks ontvangen, neem dan contact met ons op.
Kan ik mijn product op een ander adres laten bezorgen dan het factuuradres?
U kunt bij het plaatsen van de bestelling aangeven of de bestelling op het factuuradres geleverd dient te worden, of op een ander afleveradres.
Leveren jullie ook bestellingen buiten Nederland en België ?
Momenteel leveren wij bestellingen in Nederland en België. Moet uw bestelling geleverd worden in een ander land, neem dan contact op met onze klantenservice voor de mogelijkheden.
Betaal ik verzendkosten?
Bestellingen boven de €50,- worden gratis geleverd in Nederland en België.
Retourneren
Hoe kan ik mijn bestelling retourneren?
U kunt op de volgende pagina lezen hoe u een product kunt retourneren.
Krijg ik mijn geld terug als ik mijn bestelling retourneer?
De geretourneerde artikelen worden bij aankomst in magazijn gecontroleerd of het product onbeschadigd en compleet is. U ontvangt van ons een bevestiging van uw retourzending en binnen 14 werkdagen storten wij het bedrag terug op uw rekening.