Cortenstaal sokkels

Cortenstaal sokkels

Een sokkel van cortenstaal is ideaal om een kunstwerk of een plant op te plaatsen, maar u kunt er ook een vuurschaal, vaas of ander element opzetten. Sokkels zijn zuilen, gemaakt van cortenstaal, in een vierkante vorm. De sokkel van cortenstaal geeft aan elke tuin een tijdloze sfeer. Maar ze passen ook goed in een galerie of in de openbare ruimte. En ze kunnen als bijzettafel gebruikt worden. Weet u al wat u er op deze sokkel cortenstaal gaat prijken?

Lees meer chevron-down
Lees minder chevron-up

11 producten

Sorteer op sort-descending

11 producten

Sorteer op sort-descending

Wat is een cortenstaal sokkel?

Een sokkel van cortenstaal is een stevige, decoratieve zuil voor buiten of binnen. Uw vuurschaal, tuinbeeld of plant komt er prachtig mee tot zijn recht. U kunt de vierkante sokkel voor allerlei doeleinden gebruiken. Plaatst u ‘m in uw tuin? Dan kunt u de sokkel gewoon alle seizoenen buiten laten staan, zonder afdekking. De sokkels worden namelijk gemaakt van het zeer duurzame en weerbestendige materiaal: cortenstaal. Dit type staal staat bekend om zijn bruin-oranje roestkleur en oersterke kwaliteit. Bovendien is een cortenstaal sokkel een tijdloos element voor in uw tuin. 


Sokkel van cortenstaal in diverse afmetingen

U kunt bij MySteel kiezen uit cortenstaal sokkels met verschillende afmetingen. Alle sokkels zijn rechthoekig, niet-massief en hebben een materiaaldikte van 2 mm. De sokkels in onze webshop worden in eigen huis gemaakt, door echte vakmensen. Daardoor kunt u rekenen op snelle levering en korte lijntjes. Ook kunt u een cortenstaal sokkel op maat laten maken. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op! 


Zuil voor binnen en buiten

Een zuil is zowel binnen als buiten te gebruiken, maar er moet wel met het één en ander rekening gehouden worden. 

 • De cortenstaal zuil moet eerst volledig geroest zijn, voordat het binnen gezet kan worden. De zuil roest beter als het buiten staat en met vocht en temperatuurverschillen te maken krijgt. Als de zuil de gewenste kleur heeft, dan kan deze binnen gezet worden.  
 • Een zuil is een prachtig element die gebruikt kan worden om kunst op te zetten. Denk aan beeldhouwwerken, vazen of andere kunst.
 • De dichte pilaar is ideaal om minder mooie elementen van de binnen-en buitenruimte te verbergen. Denk hierbij aan kabels, leidingen of kleine beschadigingen aan de muur of vloer. 


Meer over cortenstaal

Cortenstaal is een metaalsamenstelling die bestaat uit ijzer, koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom. Het materiaal staat bekend als zeer weervast staal. Daarom wordt cortenstaal vaak in tuinen en andere buitenruimtes toegepast. Een ander kenmerk van cortenstaal is de typische bruin-oranje roestkleur. Deze kleur ontstaat vanzelf, na verloop van tijd. U krijgt de sokkel in een grijze metaalkleur geleverd en na twee tot zes maanden verschijnt er vanzelf een roestlaag. De levensduur van cortenstaal is zo lang omdat de eerste corrosielaag verdere aantasting door roest tegenhoudt waardoor onderhoud dus zeer gering is. Hoe langer de sokkel staat, hoe mooier hij wordt. Let wel op: tijdens het roestproces kan de cortenstaal sokkel afgeven. Lees voor meer inspiratie ook ons blogartikel creëer sfeer met cortenstaal in de tuin.


De mogelijkheden van cortenstaal sokkels

Een cortenstaal sokkel kunt u op talloze manieren toepassen: 

 • Als standaard voor vuurschalen
 • Als tentoonstellingselement voor kunstwerken
 • Als pilaar voor vazen of plantenbakken
 • Als zuil waarop u een huisnummer kan plaatsen 
 • Als bijzettafel of statafel
 • Als blikvanger in uw tuin of terras 

Wilt u de rest van uw tuin of terras in lijn brengen met uw nieuwe cortenstaal sokkel? Bekijk dan ons volledige aanbod tuininrichting, waaronder cortenstaal staptegels, wandpanelen en trappen.


Uw cortenstaal sokkel onderhouden

Voordeel: cortenstaal heeft nauwelijks onderhoud nodig. De corrosielaag beschermt het staal namelijk tegen verdere roestvorming. Zie het als een natuurlijke beschermlaag. Daardoor hoeft u de cortenstaal sokkel niet zelf tussentijds te behandelen. We adviseren wel om de sokkel regelmatig te ontdoen van groene aanslag of tuinafval. Dit kunt u het beste doen met lauwwarm water en een zachte borstel, zónder chemische schoonmaakmiddelen!  

 • Vorst- en hittebestendig
 • Duurzaam, sterk en onderhoudsarm
 • 2 jaar garantie

Sokkel van cortenstaal kopen bij MySteel?

Wilt u cortenstaal sokkel kopen? Bestel dan eenvoudig via MySteel.nl. Zodra wij uw bestelling hebben ontvangen, gaan we direct voor u aan de slag. De sokkel wordt gratis verzonden en binnen 15 tot 20 werkdagen staat hij al te schitteren. Hulp nodig of behoefte aan persoonlijk advies? Twijfel dan niet om contact op te nemen!