Cortenstaal overzetprofielen

Cortenstaal overzetprofielen

Met een cortenstaal overzet profiel creëert u zeer eenvoudig een luxe, eigentijdse en kwalitatief sterke afbakening voor uw border of plantenbak. Dit overzet profiel staal kan gemakkelijk over betonnen opsluitbanden of stapelblokken geplaatst worden, maar ze zijn ook gemakkelijk in de aarde te drukken. Onregelmatigheden tussen betonbanden onderling door de lengte van de overzetprofielen perfect opgevangen. In combinatie met een roestige plantenbak of een ander element in cortenstaal creëert u een prachtig geheel in uw tuin. Wat voor moois gaat u hiermee maken? 

12 producten

Sorteer op

12 producten

Sorteer op

Wat is een overzet profiel?

Een overzetprofiel is een manier om een kwalitatief sterke afbakening te realiseren. Met deze profielen kunnen bestaande stapelblokken of betonbanden bekleed worden met cortenstaal. De cortenstaal overzetprofielen worden door onze vakmensen in eigen huis geproduceerd.

Welke type materiaal is gebruikt?

De overzetprofielen zijn gemaakt van cortenstaal. Dit verzekert een lange levensduur en zorgt daardoor voor duurzaam materiaal in uw tuin. Deze metaalsoort heeft als unieke eigenschap dat het een zeer dichte oxidehuid (roestlaag) vormt. Doorroesten is hierdoor onmogelijk. Door de dichte oxidehuid wordt het dieperliggende materiaal afgeschermd van zuurstof, hierdoor wordt de oxidatie sterkt vertraagd, terwijl de corrosie zich wel voortzet. Het overzetprofiel wordt ongeroest, dat wil zeggen in de grijze metaalkleur aangeleverd. De bruin/oranje roestlaag vormt zich binnen enkele weken tot maanden, hier is geen behandeling voor nodig. Cortenstaal is een metaallegering die bestaat uit ijzer waaraan koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom zijn toegevoegd. Het cortenstaal overzet profiel wordt in eigen huis geproduceerd door onze eigen vakmensen. Let op: tijdens het roestproces kan het overzet profiel afgeven.