Cortenstaal overzetprofielen

Cortenstaal overzetprofielen (U-profiel)

Met een cortenstaal overzet profiel creëert u zeer eenvoudig een luxe, eigentijdse en kwalitatief sterke afbakening voor uw border of plantenbak. Dit overzetprofiel staal kan gemakkelijk over betonnen opsluitbanden of stapelblokken geplaatst worden, maar ze zijn ook gemakkelijk in de aarde te drukken. Onregelmatigheden tussen betonbanden onderling door de lengte van de overzetprofielen perfect opgevangen. In combinatie met een roestige plantenbak of een ander element in cortenstaal creëert u een prachtig geheel in uw tuin. Wat voor moois gaat u hiermee maken? 

Lees meer
Lees minder

15 producten

Sorteer op

15 producten

Sorteer op

Wat is een cortenstaal overzetprofiel?

Een overzetprofiel is een manier om een kwalitatief sterke afbakening te realiseren. Met deze profielen kunnen bestaande stapelblokken of betonbanden bekleed worden met cortenstaal. De cortenstaal overzetprofielen worden door onze vakmensen in eigen huis geproduceerd.

Cortenstaal opsluitbanden: prachtige afwerking van beton of steen

De cortenstaal opsluitband kan gebruikt worden om betonnen of stenen randen prachtig af te werken. Zo krijgen de randen een strakke, rechte look.

  • Afscheiding tuinelementen: Cortenstaal voegt een subtiel accent toe aan de randen van afscheidingen, zoals beton en steen. Hierdoor wordt de grens tussen bijvoorbeeld een bloembed en gazon duidelijker gemarkeerd. Dit zorgt voor een mooie en geordende uitstraling in de tuin.
  • Bedekking: De cortenstaal opsluitbanden zijn perfect om oneffenheden van de betonnen of stenen randen te bedekken. Hierdoor ontstaat een strak design en een nette afwerking voor jouw buitenruimte.
  • Bescherming: De opsluitbanden van cortenstaal kunnen goed tegen een stootje. Hierdoor zijn ze in vergelijking met beton en stapelblokken beter bestand tegen deuken of andere beschadigingen.

Van welk type materiaal is het gemaakt?

De overzetprofielen zijn gemaakt van cortenstaal. Dit verzekert een lange levensduur en zorgt daardoor voor duurzaam materiaal in uw tuin. Deze metaalsoort heeft als unieke eigenschap dat het een zeer dichte oxidehuid (roestlaag) vormt. Doorroesten is hierdoor onmogelijk. Door de dichte oxidehuid wordt het dieperliggende materiaal afgeschermd van zuurstof, hierdoor wordt de oxidatie sterkt vertraagd, terwijl de corrosie zich wel voortzet. Het overzetprofiel wordt ongeroest, dat wil zeggen in de grijze metaalkleur aangeleverd. De bruin/oranje roestlaag vormt zich binnen twee tot zes maanden, hier is geen behandeling voor nodig. Cortenstaal is een metaallegering die bestaat uit ijzer waaraan koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom zijn toegevoegd. Het cortenstaal overzet profiel wordt in eigen huis geproduceerd door onze eigen vakmensen. Let op: tijdens het roestproces kan het overzetprofiel afgeven. 

Cortenstaal U-profiel kopen?

Met hun duurzame cortenstaalconstructie en roestige uitstraling voegen ze niet alleen een esthetisch element toe aan elk project, maar bieden ze ook bescherming en ondersteuning. Of het nu gaat om het afbakenen van tuinperken, het creëren van borders of het markeren van looppaden, deze cortenstaal u-profielen zijn ideaal voor zowel functionele als decoratieve doeleinden.