Vuurschalen

Vuurschalen van cortenstaal

Wilt u sfeer creëren in de tuin en houdt u van een lange zomeravond buiten? Dan is de cortenstaal vuurschaal een gave toevoeging aan uw tuin. In deze vuurschaal van staal kunt u veilig en gecontroleerd een vuurtje stoken. Gezellig én lekker warm. Het voordeel van cortenstaal vuurschalen is dat ze slijtvast, weervast en zeer onderhoudsarm zijn. U kunt ze dus gerust heel het jaar buiten laten staan en zelfs in de winter een gezellig vuurtje aanmaken. Bekijk ons aanbod en bestel eenvoudig online! 

9 producten

Sorteer op sort-descending

9 producten

Sorteer op sort-descending

Cortenstaal vuurschalen: waarom is dit materiaal geschikt?

Kenmerkend voor cortenstaal is dat het een oersterk materiaal is met een zeer lange levensduur. Daarbij is het gebruik van cortenstaal ideaal voor vuurschalen. Corten is namelijk een koperhoudend staal dat goed samengaat met vuur. Daarnaast is het zeer weervast staal, waardoor uw vuurschaal heel het jaar door buiten kan blijven staan. Nog een voordeel: de zware vuurschaal hoeft niet meer van z’n plek als ‘ie eenmaal staat. 

Goed om te weten over cortenstaal vuurschalen is dat u ze in een grijze metaalkleur thuisbezorgd krijgt. Naar verloop van tijd gaat het staal roesten en verandert het in een bruine roestkleur. Hier hoeft u zelf niets voor te doen: de vuurschaal ondergaat een natuurlijk roestproces van een aantal weken tot maanden. Let wel op: tijdens het roestproces kan de vuurschaal afgeven. 

  • Vorst- en hittebestendig
  • Duurzaam en sterk
  • Uit eigen productie

Onderhoudsvrije metalen vuurschaal

Goed nieuws: een metalen vuurschaal van MySteel behoeft weinig tot geen onderhoud. Heeft u een avondje hout gestookt? En wilt u de vuurschaal schoonmaken? Wacht dan tot het vuur gedoofd is en het overgebleven as afgekoeld is. Daarna hoeft u enkel het as te verwijderen uit de vuurschaal. Verder hoeft u de vuurschaal zelf niet schoon te maken en bent u al snel weer klaar voor een volgend gezellig avondje bij het vuur. Onze stalen vuurschalen zijn voorzien van een ontluchtingsgat, dat tegelijkertijd dient als afwateringsgat. Daardoor brandt het hout goed (gebruik wel droog hout!) én regenwater wordt direct afgevoerd. 

Sfeervolle vuurschaal voor buiten

Onze cortenstaal vuurschaal Detroit heeft een strakke en moderne uitstraling en past daardoor in iedere tuin. Het cortenstaal geeft daarnaast een tijdloze uitstraling. En bovendien gaat dit materiaal erg lang mee. Dus: verzamel al uw vrienden, familieleden of buurtgenoten en geniet van een heerlijk avondje bij het vuur. Welk seizoen het ook is. Houdt u van de industriële, robuuste look van cortenstaal in uw tuin, doe dan inspiratie op in creëer sfeer met cortenstaal in de tuin.

Bekijk meer vuurelementen zoals BBQ’s

We hebben naast vuurschalen ook BBQ’s in ons assortiment. Onze stalen barbeques zijn ideaal voor een gezellig avondje eten met vrienden of familie. Daarnaast kunt u de barbecues ook gebruiken als vuurschaal. Multifunctioneel dus! Bekijk ons volledige aanbod vuurelementen.  

Vuurschaal kopen bij MySteel = kiezen voor puur vakmanschap

Gaat u een vuurschaal kopen bij MySteel? Dan bent u verzekerd van puur vakmanschap. Al onze metalen vuurschalen worden namelijk in onze eigen werkplaats geproduceerd. Daardoor is de levertijd slechts 2 tot 4 werkdagen en de verzending boven een bedrag van €250 is gratis. Plaats eenvoudig online uw bestelling! Vragen? Neem dan gerust contact op.