• Vanaf 50 EUR gratis verzenden*
  • Uit eigen productie
  • Bekend van TV!
  • Maatwerk mogelijk
Cortenstaal plantenbakken

Cortenstaal plantenbakken

Plantenbakken van cortenstaal zijn onverwoestbaar. Met hun stoere roest-look zorgen ze voor robuuste elementen in uw tuin. MySteel biedt cortenstalen plantenbakken van topkwaliteit en met een mooie randafwerking. Maatwerk is mogelijk. Bekijk ons assortiment!

Categorieën & filters
166 producten
166 producten

Wat zijn cortenstalen plantenbakken?

Cortenstaal is zeer weervast staal en heeft een typische bruine roestkleur. Deze metaalsoort heeft als unieke eigenschap dat het uit zichzelf een zeer dichte oxidehuid (roestlaag) vormt. Doorroesten is onmogelijk. Door de dichte oxidehuid wordt het dieperliggende materiaal afgeschermd van zuurstof. Daardoor wordt de oxidatie sterk vertraagd, terwijl de corrosie (het roestproces) wél wordt voortgezet.

Uw plantenbak van cortenstaal wordt ongeroest bij u geleverd, in een grijze metaalkleur. Na enkele weken tot maanden vormt zich een bruine/oranje roestlaag, wat resulteert in een plantenbak met roestkleur. Hier is geen behandeling voor nodig. Let wel op: tijdens het roestproces kunnen de cortenstaal bloembakken afgeven.

Cortenstaal bloembak op maat gemaakt

Zoekt u een plantenbak van staal met een moderne uitstraling? Kies dan voor een cortenstaal plantenbak, ook wel een roestige plantenbak genoemd. Ons assortiment is zeer divers waardoor er voor ieder wat wils is. Heeft u specifieke afmetingen in gedachte? Goed nieuws: u kunt ook op maat gemaakte bloembakken van cortenstaal laten realiseren door MySteel. Wij produceren onze plantenbakken namelijk in eigen huis, waardoor alle materialen en gereedschappen voorhanden zijn. Geef uw wensen aan ons door en wij gaan aan de slag!

Plantenbak voor buiten: cortenstaal is perfect

Zoekt u een plantenbak voor buiten? Cortenstaal is zeer geschikt! Dit komt omdat het materiaal vrijwel onverwoestbaar is. Het kan tegen weer en wind. Bovendien kunt u het bijzondere roesteffect eerder bereiken door uw plantenbak buiten te zetten. Het staal zal namelijk door de verschillende weersomstandigheden en de luchtvochtigheid gaan roesten. Dit is een natuurlijk proces, dus laat de weersinvloeden hun gang gaan. Wilt u echter het roestproces versnellen? Neem dan gerust contact met ons op voor tips.

Cortenstaal plantenbakken in de tuinCortenstaal plantenbakken in de tuin

Tijdloze en stoere uitstraling

De bovenrand is dubbel omgezet. Dit geeft de roestige plantenbakken een tijdloze en stoere uitstraling. Daarnaast geeft de roestkleur een warme sfeer aan uw tuin en past deze kleur vaak goed in iedere tuin. Of u nu een moderne of een klassieke tuin heeft. De dikte van het cortenstaal is afhankelijk van de hoogte. Plantenbakken t/m een hoogte van 600 mm hebben een dikte van 1,5 mm. Vanaf een hoogte van 800 mm is het materiaal 2 mm dik. Dankzij uitvoerige testen kunnen wij u garanderen dat deze diktes voldoende zijn voor de plantenbakken met roestkleur.

Roestige plantenbak zonder bodem in de tuinRoestige plantenbak zonder bodem in de tuin

Roestige plantenbak met of zonder bodem?

Deze roestige plantenbakken worden modulair als een bouwpakket geleverd. Een cortenstaal plantenbak wordt opgebouwd uit losse panelen en hoekstukken. Daarnaast kunt u kiezen voor plantenbakken zonder bodem of mét bodem. De verschillende onderdelen zijn geheel blind te koppelen. Op die manier zitten er geen bevestigingsmaterialen in het zicht. Dankzij ons modulaire systeem kunt u ook kiezen voor zeer grote afmetingen. En door gebruik te maken van hoekstukken zijn er unieke vormen mogelijk die nergens anders standaard te verkrijgen zijn. Bekijk de handleiding voor meer informatie.

Naast plantenbakken bieden wij cortenstaal kantopsluitingen, cortenstaal keerwanden, brievenbussen, vuurschalen en nog veel meer. Bekijk ons gevarieerde aanbod op uw gemak!

Cortenstaal plantenbak bestellen?

Wilt u een cortenstaal plantenbak bestellen via MySteel? Dat kan eenvoudig en snel. De gemiddelde levertijd bedraagt 5 dagen en u betaalt géén verzendkosten vanaf een besteding van €50,-. Bovendien zit er 5 jaar garantie op uw aankoop. Twijfel niet en plaats uw bestelling. Vragen of advies nodig? Neem dan vrijblijvend contact op.