Cortenstaal kantopsluiting

Cortenstaal kantopsluiting

Met een cortenstaal kantopsluiting kunt u de elementen in uw tuin van elkaar scheiden. Denk aan het scheiden van het gazon, borders, het terras, bestrating, bloemperken, looppaden, ga zo maar door. Cortenstalen kantopsluitingen zorgen voor stoere en robuuste accenten in uw tuin. Gaat u voor deze stijl? Bestel dan uw nieuwe cortenstaal kantopsluitingen online via MySteel.nl. Maatwerk is mogelijk. Bekijk ons aanbod!

37 producten

Sorteer op

37 producten

Sorteer op

Wat is een cortenstaal kantopsluiting?

Een cortenstaal kantopsluiting wordt ook wel een cortenstaal borderrand genoemd. Cortenstaal kantopsluitingen zijn tussen de 120 en 250 millimeter hoog en hebben een typische bruine/oranje roestkleur. Ze dienen als lage afscheiding tussen de elementen in uw tuin. Wilt u bijvoorbeeld uw gazon afscheiden van kiezels? Uw looppad omlijsten met stoere stalen kantopsluitingen? Of een afgescheiden border maken voor planten of bloemen? Dan is een corten kantopsluiting geschikt.

Cortenstaal: ideaal voor in de tuin

Cortenstaal heeft een lange levensduur. Het materiaal is zeer weervast en onverwoestbaar. Daardoor is cortenstaal ideaal om toe te passen in uw tuin. De bruine/oranje roestkleur wordt gevormd door een natuurlijk roestproces. Deze metaalsoort vormt uit zichzelf een zeer dichte oxidehuid (roestlaag). Deze oxidehuid schermt het dieperliggende materiaal af van zuurstof. Het gevolg hiervan is dat de oxidatie sterk wordt vertraagd, terwijl verdere corrosie (het roestproces) wel doorgaat. Lees meer over cortenstaal in ons blogartikel creëer sfeer met cortenstaal in de tuin

Corten-A: hoogwaardige kwaliteit

Onze cortenstaal kantopsluitingen worden vervaardigd uit hoogwaardig Corten-A staalplaat. De corten kantopsluiting wordt ongeroest geleverd, in een grijze metaalkleur. De bruine/oranje roestlaag vormt zich automatisch binnen enkele weken tot maanden. Hier is geen behandeling voor nodig. Houdt u meer van grijze, metaalkleurige kantopsluitingen? Bekijk dan onze kantopsluitingen van verzinkt staal.

Flexibele kantopsluiting cortenstaal

Cortenstaal kantopsluitingen zijn licht te buigen. Hierdoor zijn de kantopsluitingen te gebruiken voor rechte lijnen én lichte glooiingen. Houdt u van een strakke tuin met rechte lijnen? Kies dan voor kantopsluitingen met een gezette bovenrand. Bent u meer fan van organische vormen in uw tuin? Dan komt een flexibele rechte kantopsluiting van cortenstaal goed van pas.

Diverse typen kantopsluitingen

Er bestaan drie verschillende soorten cortenstaal kantopsluitingen: rechte, gezette en geplette kantopsluitingen. Een rechte kantopsluiting heeft géén omgezette bovenrand, en hiermee kunt u gemakkelijk bochten en cirkels maken. Een gezette kantopsluiting heeft daarentegen wel een omgezette of geplette rand aan de bovenkant. Standaard hebben we in ons assortiment kantopsluitingen met een "geplette" bovenrand, "gezette" bovenrand, en zonder bovenrand (kantopsluiting "recht"). Wilt u  kantopsluiting of een kantopsluiting met een andere omgezette bovenrand of een andere afmeting? Neem dan gerust contact met ons op, dan bekijken wij de maatwerk-opties.

Corten kantopsluiting bestellen via MySteel.nl

In onze webshop bieden wij de cortenstaal kantopsluitingen geplet aan in complete sets. Een set bevat alle benodigde onderdelen zoals grondpinnen en koppelplaten. Ook kunt u zelf een set laten samenstellen die geheel voldoet aan uw wensen. Bij iedere set kantopsluitingen ontvangt u een montagehandleiding waarmee u zelf aan de slag kunt. Bekijk de montagehandleiding voor meer informatie.

Wat zijn de cortenstaal kantopsluiting prijzen?

De prijzen van cortenstaal kantopsluitingen hangen af van de hoogte en lengte van het materiaal. U vindt ons gehele aanbod inclusief prijzen op deze pagina. Heeft u een keuze gemaakt? Bestel uw cortenstaal kantopsluiting(en) dan eenvoudig en snel via onze webshop. De gemiddelde levertijd bedraagt 5 dagen en u betaalt géén verzendkosten vanaf een besteding van €250,-. Heeft u vragen of behoefte aan advies? Neem dan vrijblijvend contact op.