Cortenstaal brievenbussen

Cortenstaal brievenbussen

De cortenstaal brievenbus Arizona is ijzersterk, bestand tegen alle weersinvloeden en uiterst vorst- en hittebestendig. Het is een aankoop voor het leven. Zeker dankzij het tijdloze, strakke ontwerp. De brievenbus heeft een typische roestbruine kleur die zorgt voor een stoere, robuuste uitstraling. Het is een staande brievenbus die u op alle gewenste plekken kan plaatsen. Daarnaast beschikt deze brievenbus over een afsluitbare deur, inclusief twee sleuteltjes. Is dit wat u zoekt? Bestel uw nieuwe cortenstaal brievenbus dan eenvoudig online. 

Lees meer
Lees minder

6 producten

Sorteer op

6 producten

Sorteer op

Brievenbus met roestkleur gezocht?

Zoekt u een brievenbus met roestkleur? Dan zoekt u waarschijnlijk een brievenbus van cortenstaal. Cortenstaal is een staalsoort dat bekendstaat om zijn geroeste uiterlijk. Deze roestkleur ontstaat vanzelf na verloop van tijd. U krijgt de brievenbus in een grijze metaalkleur geleverd. Vervolgens zet u de brievenbus op de gewenste plek en laat u de natuur zijn werk doen. Dankzij allerlei weersinvloeden gaat het staal vanzelf roesten. Na een twee tot zes maanden ziet u het resultaat: een mooi, egaal geroeste cortenstaal brievenbus. U hoeft overigens niet bang te zijn dat de brievenbus doorroest: als de brievenbus eenmaal zijn roestkleur heeft, stopt het oxidatieproces (roestproces) vanzelf. Uw post blijft daarom helemaal droog, onbeschadigd én veilig.  

  • Vorst- en hittebestendig
  • Duurzaam, sterk en onderhoudsvrij
  • Uit eigen productie

Staande brievenbus van cortenstaal in 3 formaten

De Arizona brievenbus is een staande brievenbus van cortenstaal, met aan de voorzijde een ruime inwerpgleuf. U heeft keuze uit 3 verschillende modellen: Type S (440x440x1000 mm), Type M (640x440x1000 mm) en Type L (840x440x1000 mm). Let op: u kunt de huisnummers los bijbestellen en ze zelf op de gewenste plek op de brievenbus bevestigen.   


Al onze brievenbussen worden in onze eigen werkplaats gemaakt door de beste vakmensen. Met de Arizona brievenbus van cortenstaal kiest u dus voor een uniek Nederlands product. Bovendien is de levertijd daardoor slechts 2 tot 4 werkdagen. En doordat we onze brievenbussen zélf maken, kunt u ook een cortenstaal brievenbus op maat laten maken. Bel of stuur een e-mail voor meer informatie. 

Cortenstaal brievenbus met huisnummer

Het is bij MySteel ook mogelijk om stalen huisnummers te kopen. Deze nummers kunnen op de brievenbus geplakt worden met plakhuisnummers. Voordat de huisnummer erop geplakt kunnen worden, is het wel noodzakelijk dat de cortenstaal brievenbus volledig geroest is. Anders roest het cortenstaal onder het huisnummer onvoldoende, waardoor er een permanent cijfer in de brievenbus te zien zal zijn.

Een corten brievenbus: oersterk en weervast

Corten is een ideale staalsoort voor brievenbussen. Het is namelijk een oersterk materiaal dat bestand is tegen alle weersomstandigheden. Van strenge vorst tot zinderende hitte. Dat maakt het een perfect materiaal voor brievenbussen: een brievenbus staat immers áltijd buiten. Seizoen na seizoen. De brievenbus behoudt zijn roestkleur en blijft er jarenlang mooi en onaangetast uitzien. Een corten brievenbus is daarom niet alleen een stijlvolle keuze, maar ook een duurzame en praktische oplossing. Onze cortenstaal brievenbussen zijn gemaakt van hoogwaardig Corten-A staal: de hoogst gewaardeerde keuze als het gaat om cortenstaal. Meer lezen over dit materiaal doet u in onze Cortenstaal Gids.

Cortenstaal brievenbus kopen?

Houdt u van een tuininrichting of oprit met een natuurlijke uitstraling? Dan is cortenstaal een geschikt materiaal. Dit materiaal herkent u door zijn typische roestbruine kleur. Het is een oersterk, zeer onderhoudsvrij en bovendien vorst- en hittebestendig materiaal. Ideaal materiaal dus voor een brievenbus die altijd buiten staat. Gaat u een cortenstaal brievenbus kopen bij MySteel? Dan weet u zeker dat u een brievenbus koopt van zeer hoogwaardig Corten-A staal. HIer vindt u inspiratie over het creëren van sfeer met cortenstaal in de tuin.

Uw cortenstaal brievenbus wordt in een grijze metaalkleur geleverd. Het enige dat u hoeft te doen, is de brievenbus op de juiste plek zetten en wachten totdat het roestproces in gang treedt. Hier is geen speciale behandeling voor nodig; de natuur doet zijn werk. Na twee tot zes maanden ontwikkelt er automatisch een bruin-oranje roestlaag. Let wel op: tijdens het roestproces kan de brievenbus afgeven. Op deze pagina vindt u ons aanbod aan brievenbussen van cortenstaal. Neem snel een kijkje!