Hout verbranden in je tuin

Borderrand Plaatsen


Een goede borderrand is belangrijk voor een strakke en georganiseerde tuin en de keuze van de juiste borderrand kan een wereld van verschil maken. Er zijn verschillende soorten borderranden als keerwanden, overzetprofielen en kantopsluiting. Deze drie borderanden zijn gemaakt van cortenstaal, verzinkt staal of gepoedercoat staal.  

 

In dit artikel vertellen we alle ins en outs over hoogwaardige stalen kantopsluiting en het kantopsluiting plaatsen. Kantopsluiting biedt een elegante manier om uw bloembedden en gazons te definiëren. Het voorkomt het verspreiden van grond en het behouden van strakke lijnen in het tuinontwerp. 

 

Kantopsluiting voor- en nadelen

In de wereld van tuinontwerp is kantopsluiting een populaire keuze vanwege zijn visuele aantrekkingskracht en praktische voordelen. Het strakke en georganiseerde uiterlijk dat kantopsluiting biedt, draagt bij aan het aantrekkelijker maken van elke buitenruimte. Bovendien is het installatieproces vaak eenvoudig, waardoor het goed te doen is voor zowel een ervaren tuinier als een beginner. Een van de belangrijkste voordelen van kantopsluiting is de effectiviteit ervan bij het voorkomen van wildgroei. Door duidelijke grenzen te creëren, houdt het ongewenste verspreiding van planten in toom en vergemakkelijkt het het onderhoud van de tuin. Echter, zoals bij elke keuze, zijn er ook nadelen. Kantopsluiting is niet geschikt voor terreinen met hoogteverschillen. Het is belangrijk om deze zaken mee te nemen bij het kiezen van het juiste type kantopsluiting voor uw tuin.

 

Kantopsluiting cortenstaal of verzinkt staal

De webshop MySteel biedt kantopsluiting aan in cortenstaal en verzinkt staal. Het kiezen van het juiste materiaal is belangrijk voor het creëren van de gewenste uitstraling en duurzaamheid. Laten we eens dieper ingaan op deze eigenschappen, zodat u de keuze kunt maken voor de perfecte kantopsluiting. 

 

Cortenstaal      + natuurlijke roestkleur voor een unieke uitstraling, weerbestendig & duurzaam 

                           - het roestproces kost wat tijd

 

Verzinkt Staal  + moderne look, corrosiebestendig, weinig onderhoud, zinklaag die beschermt tegen roest & corrosie

                           -  geen kleuropties, kwetsbaarder voor krassen, duurder dan onbehandeld staal

 

 

 

Gezette, Geplette of Rechte Kantopsluiting

Nu u bekend bent met de twee soorten materiaal kantopsluiting en hun voor- en nadelen, zijn hier enkele tips om u te helpen de juiste keuze te maken tussen rechte, gezette of geplette kantopsluiting. Deze drie opties vindt u natuurlijk ook in de webshop van MySteel.  

Gezette Kantopsluiting

  • Ideaal voor strakke & robuuste lijnen
  • Strakke en formele uitstraling
  • Stabiliteit 

Geplette Kantopsluiting

  • Ideaal voor het maken van rechte/strakke lijnen en lichte rondingen
  • Gemakkelijk te installeren
  • Kindvriendelijkste kantopsluiting

Rechte Kantopsluiting

  • Geschikt voor rondingen
  • Eenvoudig & strak uiterlijk
  • Gemakkelijk te installeren

 

Borderrand kantopsluiting plaatsen  

Maar hoe gaat nu eigenlijk het verzinkt staal of cortenstaal borderrand plaatsen? In de MySteel webshop hebt u de keuze voor kantopsluiting in drie varianten; gezette, geplette of rechte kantopsluiting. Duurzame kantopsluitingen die niet alleen functioneel zijn, maar ook een vleugje elegantie toevoegen aan uw tuin.  

 

 

Stap voor Stap Handleiding

1. Voordat u begint, zorg dat u alle materialen hebt. Als u bij MySteel een complete set kantopsluiting bestelt, dan is dit incl. de benodigde grondpinnen, koppelplaten en zelftappers. Als u de kantopsluiting los bestelt, dan bestelt u de benodigde koppelplaten, grondpinnen en zelftappers er apart bij.

 

2. Maak de kantopsluiting passend. De MySteel kantopsluitingen zijn verkrijgbaar in standaardlengtes van 1,5 meter of 2,4 meter. Geen zorgen als deze niet precies passen, want u kunt ze eenvoudig op maat maken met een slijptol.

 

3. Monteer grondpinnen & koppelplaten. Voordat u uw kantopsluiting stevig in de grond zet, is het belangrijk om grondpinnen en koppelplaten te monteren. Dit geldt voor alle typen kantopsluitingen: geplet, gezet en recht. Bevestig de grondpinnen en koppelplaten door ze in de geplette rand van de kantopsluiting te haken (voor geplette kantopsluiting) of tegen de kantopsluiting te plaatsen (voor recht & gezet). Voor extra stabiliteit bevestigt u ze met zelftappers. Gebruik hiervoor een boormachine met een bit van 8mm, et voilà, in één handeling zitten ze stevig vast.

 

4. Verzinkt staal of cortenstaal kantopsluiting plaatsen. Nu is het tijd voor het leuke gedeelte. Markeer de grenzen en bereid het terrein voor door onkruid te verwijderen en de grond gelijk te maken. Met de locatie vastgesteld, is het tijd om de grenzen van uw tuinrand te markeren door te graven. Maak eerst een gleuf op de gewenste plek en zet vervolgens de kantopsluiting in de grond door met een hamer op het uitstekende gedeelte van de grondpin te tikken. We raden aan om de kantopsluiting minimaal 5 cm in de grond te zetten, zodat de zelftappers volledig onder de grond verdwijnen en niet zichtbaar zijn.  

 

 

 

Bewonder het resultaat 

 

Zodra de kantopsluiting op zijn plek zit, bewonder het resultaat! U zult versteld staan van het verschil dat deze eenvoudige toevoeging aan uw tuin kan maken. De strakke lijnen en duurzaamheid zullen niet alleen de uitstraling verbeteren, maar ook de levensduur van uw tuin verlengen. Met de juiste kantopsluiting uit onze webshop wordt het borderrand plaatsen een moeiteloze klus.  

 

Maak van uw buitenruimte een oase van schoonheid en functionaliteit met de stalen tuinitems van onze webshop! Lees ook ons artikel creeer sfeer met cortenstaal in de tuin. Bekijk ons assortiment borderranden vandaag nog en ontdek de mogelijkheden om uw tuin naar een hoger niveau te tillen. Heeft u nog vragen of advies nodig? Aarzel niet en bel onze klantenservice, ze helpen u graag.  

MySteel Specials