Plantenbak

Tuin inspiratie: grote plantenbakken voor buiten

Een tuin is een plek waar u kunt ontspannen, genieten van de natuur en ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven. Grote plantenbakken kunnen een verbluffende impact hebben op de uitstraling van uw tuin. Ze kunnen dienen als opvallende statementstukken of als terrasafscheiding, de visuele aantrekkingskracht vergroten en een praktische oplossing bieden voor het kweken van planten in beperkte ruimtes. In deze blog zullen we de vele voordelen van grote plantenbakken bespreken. 

Voordelen van grote plantenbakken tuin

Een grote plantenbak biedt talloze voordelen voor tuinliefhebbers. Ten eerste geven ze de mogelijkheid om planten te laten groeien op plaatsen waar de grond niet geschikt is voor beplanting, zoals betonnen oppervlakken in de (voor)tuin. Bovendien kunnen ze structuur en hoogte toevoegen aan de tuin, waardoor een gelaagd landschap ontstaat. Er zijn grote plantenbakken (met wielen) maken het ook gemakkelijker om planten te verplaatsen, wat handig is voor het optimaliseren van de blootstelling aan zonlicht of het herinrichten van de tuin. En ze bieden een effectieve manier om tuinen af te bakenen, privacy te creëren en visuele afscheidingen te maken tussen verschillende gebieden.

De verscheidenheid van plantenbakken groot

Wat zijn de beste plantenbakken voor buiten? Hele grote bloembakken zijn beschikbaar in verschillende vormen en maten, waardoor u eindeloze mogelijkheden hebt om de tuin naar eigen smaak in te richten. Vierkante plantenbakken zijn populair vanwege hun moderne uitstraling en ruimtebesparend ontwerp. Rechthoekige plantenbakken zijn ideaal voor het creëren van een geordende en gestructureerde look en het maken van afscheidingen en borders. Als u op zoek bent naar een speelse uitstraling en specifieke gebieden wil accentueren, overweeg dan een conusvorm plantenbak.  De trapmodel plantenbak heeft meerdere niveaus voor het plaatsen van planten en is visueel interessant. Gelaste plantenbakken zijn plantenbakken die volledig afgelast zijn en met een plantenbak met ledverlichting kunt u een plant in de spotlight zetten.  

Grote plantenbakken voortuin

De voortuin is vaak het visitekaartje van een huis, en een grote plantenbak buiten kan een dramatische impact hebben op de algehele uitstraling. Ze kunnen dienen als blikvangers bij de ingang van het huis, waardoor een warm welkom wordt gecreëerd voor gasten. Plantenbakken buiten groot kunnen ook worden gebruikt om saaie of lege ruimtes in de voortuin op te vullen en een interessant contrast te bieden met de architectuur van het huis. Door het gebruik van verschillende vormen en materialen kunnen plantenbakken in de voortuin een uitgesproken statement maken.

Cortenstaal en gepoedercoat staal 

Grote plantenbakken zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, elk met zijn eigen unieke eigenschappen en esthetische aantrekkingskracht. Cortenstaal plantenbakken zijn bijvoorbeeld weerbestendig en voegen door hun roestachtige uitstraling een industrieel tintje toe aan de tuin. Gepoedercoat stalen plantenbakken zijn verkrijgbaar in verschillende RAL-kleuren en hebben daardoor kleurrijke afwerkingen en personalisatiemogelijkheden. Daarnaast zijn ze beschermd tegen weersinvloeden. Ze passen goed in een modern en strakke tuin.

Plantenbak groot

Grote plantenbakken zijn ook zeer goed toepasbaar in grote, openbare ruimtes, in en rondom kantoorpanden, op pleinen en bij entrees.  Waar u ze ook gaat plaatsen, grote plantenbakken bieden een scala aan mogelijkheden. U kunt ze buiten gebruiken als erfafscheiding. Of een grote plantenbak neerzetten om meer (onderhoudsvriendelijke) planten in uw tuin te krijgen. Of u geeft de plantenbak buiten een podium als eyecatcher.

MySteel grote plantenbakken tuin

Wilt u graag grote plantenbakken voor buiten om uw tuin meer sfeer te geven? Grote plantenbakken zijn steeds vaker te zien. Het is de trend om een tuin groener te maken in plaats van tuinen vol met tegels. Voor vele borders worden grote bloembakken tuin gebruikt om de tuin meer kleur te geven! Grote plantenbakken zijn er in verschillende afmetingen, vormen en materialen! Op deze manier is er altijd wel een grote plantenbak die past bij uw tuin! Kiest u voor staal, cortenstaal of aluminium? Wilt u maatwerk, een cone, vierkante of rechthoekige plantenbak? In ons assortiment kunt u ze allemaal vinden! Plaats uw gewenste plantenbak in de winkelwagen en wij zullen de plantenbak zo snel mogelijk bij u bezorgen. 

 

Laat u inspireren!

Wilt u meer informatie over de MySteel plantenbakken? Bel gerust met één van onze medewerkers van de klantenservice! Zij staan u graag te woord en kunnen u helpen met het maken van de beste keuze.

 

MySteel Specials