Cortenstaal keerwand buitenhoek 50 x 50 cm (hoogte 30 cm)

check Direct leverbaar

Met ons assortiment keerwanden kunt u eindeloos combineren en bijna elke vorm eenvoudig en snel verwezenlijken. U kunt met de keerwanden bijvoorbeeld eenvoudig organische vormen of strakke lijnen creëren. Ze zijn los te plaatsen voor terrasafscheiding, maar ook kunt u er mooie plantenbakken of borders mee maken.

  • Vorst- en hittebestendig
  • Duurzaam en sterk
  • In eigen productie gemaakt
  • check Levertijd 2-4 werkdagen
  • check Gratis verzending vanaf €250,-

Omschrijving
minus
plus

De keerwanden zijn eenvoudig blind aan elkaar te koppelen met de meegeleverde bevestigingsmaterialen. Het is niet nodig om de keerwanden vast te maken aan de ondergrond. Door de brede onderrand en druk van de aarde zal de keerwand rechtop blijven staan.

Materiaal
De keerwanden worden vervaardigd uit hoogwaardig Corten-A staalplaat. Deze metaalsoort heeft als unieke eigenschap dat het een zeer dichte oxidehuid (roest laag) vormt. Doorroesten is hierdoor onmogelijk. Door de dichte oxidehuid wordt het dieper liggende materiaal afgeschermd van zuurstof, hierdoor wordt de oxidatie sterkt vertraagt terwijl de corrosie zich wel voortzet. De keerwanden worden ongeroest, in de grijze metaalkleur aangeleverd. De bruin/oranje roest laag vormt zich binnen enkele weken tot maanden, hier is geen behandeling voor nodig. Tijdens het roestproces kunnen de keerwanden afgeven. Cortenstaal is een metaallegering dat bestaat uit ijzer en hieraan zijn koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom toegevoegd.

Specificaties
minus
plus

Lengte 50 cm
Breedte 50 cm
Hoogte 30 cm
Materiaal dikte 2 mm
Breedte bovenrand 4 cm
Materiaal Cortenstaal
Breedte onderrand 20 cm
Gewicht 9,92 kg

Plaatsingsadvies
minus
plus

Plaatsingsadvies

  1. Zorg voor een vlakke, stevige ondergrond. Indien dit niet zorgvuldig wordt gedaan, kunnen er spanningen in het product ontstaan die kunnen resulteren in schade aan het product.
  2. Zorg altijd voor voldoende ademruimte (minimaal 1 cm) rondom de keerwand om vochtopsluiting te voorkomen.
  3. Vul de bak met een laag kiezels van ongeveer 10cm hoog. Gebruik géén hydrokorrels.
  4. Leg over de kiezels een vochtdoorlatend anti -worteldoek. Let op! Leg het doek aan de randen minstens 10 cm omhoog voor een ideale werking.
  5. Bedek het anti-worteldoek met een laag luchtig grondmengsel afgestemd op de aan te brengen beplanting. Let op! De aarde in de bak mag nooit aangestampt worden, dit kan schade veroorzaken aan de bak.

Handleiding
minus
plus

EEN GOED STAALTJE SERVICE

Ook voor maatwerk ben je bij ons aan het juiste adres. Heb je jouw gewenste maat, model of kleur niet gezien in onze webshop, neem dan gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.
Wil je graag een vrijblijvende offerte ontvangen, vul dan het formulier in op de pagina maatwerk.

Voor meer vragen kun je ook kijken naar onze veelgestelde vragen pagina.