Cortenstaal plantenbakken met LED

Cortenstaal plantenbakken met LED-verlichting

Deze plantenbak staal met verlichting zorgt tegelijkertijd voor een functioneel, sfeervol en stijlvol element in uw tuin of terras. De plantenbak met verlichting is gemaakt van het duurzame cortenstaal, gemaakt in onze eigen productie. Deze plantenbak cortenstaal bestaat uit één geheel en u kunt het dus meteen in uw tuin of terras plaatsen. De ledverlichting is geïntegreerd in de omgezette rand en het wordt geleverd inclusief lichtbron en het snoer. Welke planten gaat u met de sfeerverlichting een speciale plek geven? 

Lees meer chevron-down
Lees minder chevron-up

7 producten

Sorteer op sort-descending

7 producten

Sorteer op sort-descending

Wat is een gelaste cortenstalen plantenbak met LED-verlichting?

Onze gelaste cortenstalen plantenbakken met LED-verlichting zijn, zoals de naam al zegt, plantenbakken die volledig gelast en esthetisch hoogwaardig in eigen productie afgewerkt zijn. Ze bestaan dus uit één geheel. Dit betekent dat u de plantenbak na het uitpakken meteen in de tuin of op het terras kunt neerzetten. De LED-verlichting is geïntegreerd in de opstaande rand van de plantenbak waardoor er een mooi sfeerlicht ontstaat.

Welk type materiaal is gebruikt?

Deze plantenbakken worden gemaakt van hoogwaardig Corten-A staalplaat. Deze metaalsoort heeft als unieke eigenschap dat het een zeer dichte oxidehuid (roestlaag) vormt. Doorroesten is hierdoor onmogelijk. Door de dichte oxidehuid wordt het dieperliggende materiaal afgeschermd van zuurstof, hierdoor wordt de oxidatie sterkt vertraagd, terwijl de corrosie zich wel voortzet. De cortenstalen plantenbak wordt ongeroest, dat wil zeggen in de grijze metaalkleur aangeleverd. De bruin/oranje roestlaag vormt zich binnen twee tot zes maanden, hier is geen behandeling voor nodig. Tijdens het roestproces kan de plantenbak afgeven. Cortenstaal is een metaallegering die bestaat uit ijzer waaraan koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom zijn toegevoegd. De cortenstaal plantenbak wordt in eigen huis geproduceerd door onze eigen vakmensen. Let op: tijdens het roestproces kan de plantenbak afgeven.