Cortenstaal pergola

Cortenstaal pergola

Creëer jouw ideale buitenruimte met onze pergola’s. De cortenstalen pergola is een mooie toevoeging aan je tuin of buitenruimte voor het creëren van een loungeplek. Het biedt een stevige basis voor klimplanten, en is een sfeervolle toevoeging voor iedere tuin. Daarnaast kan de pergola worden gebruikt als doorgang. De pergola’s zijn duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Ontdek ons assortiment en bestel eenvoudig online. Een stalen pergola op maat is ook mogelijk!

Lees meer
Lees minder

15 producten

Sorteer op

15 producten

Sorteer op

Waarvoor kan ik een cortenstalen pergola voor gebruiken?

Een cortenstaal pergola is een sfeervol element voor jouw buitenruimte, bestaande uit verticale palen verbonden door dwarsbalken. Deze balken kunnen dienen als steun voor klimplanten zoals rozen of klimop. Naast decoratieve doeleinden biedt een pergola ook praktische voordelen, zoals het creëren van schaduw op zonnige dagen door het toevoegen van een schaduwdoek. Dit zorgt voor een aangename plek om buiten te ontspannen of te dineren. Pergola's kunnen ook worden gebruikt voor het ophangen van hangmatten, schommels en verlichting. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende varianten en daardoor geschikt voor vele tuinen en buitenruimtes.

 

Waar is de pergola van gemaakt?

Deze pergola is gemaakt van hoogwaardige Corten-A staal, een metaallegering samengesteld uit ijzer, koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom. Het unieke kenmerk van cortenstaal is de vorming van een dichte oxidehuid, die fungeert als een beschermende roestlaag. Deze laag voorkomt doorroesten en beschermt het binnenste materiaal tegen verdere oxidatie, terwijl het proces van corrosie zich langzaam voortzet.

Let op: Levering in niet-geroeste staat 

Bij levering is de pergola in zijn oorspronkelijke grijze metaalkleur, zonder roestvorming. Binnen een periode van twee tot zes maanden vormt zich een prachtige bruin/oranje roestlaag, dit is een natuurlijk proces. Wanneer u de pergola buiten heeft staan, zorgen verschillende weersinvloeden ervoor dat het element gaat roesten. Tijdens dit roestproces kan de pergola wat roest afgeven, wat hoort bij de eigenschappen van cortenstaal.

Naast cortenstalen pergola’s hebben we ook gepoedercoat stalen pergola’s in ons assortiment. Deze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren. Benieuwd naar een volledig overzicht? Bekijk hier al onze pergola’s