Cone plantenbakken

Cone plantenbakken

De plantenbak piramide is een unieke vorm plantenbak staal en zorgt daardoor voor een chic element in uw tuin. De bak is gemaakt van cortenstaal in een conusvorm. Door zijn oranje/bruine kleur, die zich in de loop van de tijd vanzelf verschijnt, heeft het een sierlijke en warme uitstraling. Dankzij zijn unieke vorm is deze plantenbak cortenstaal zeer geschikt om in verschillende speelse samenstellingen lastige ruimtes op te vullen in de tuin. Of om heel eenvoudig een hoek in de tuin te vullen met groen. Weet u al waar u deze bijzondere plantenbak in roestkleur wil neerzetten? 

8 producten

Sorteer op

8 producten

Sorteer op

Wat is een piramide plantenbak?

De piramide plantenbak is een ronde plantenbak van cortenstaal in conus vorm, dat wil zeggen een ronde, omgekeerde piramidevorm. Deze plantenbak is esthetisch hoogwaardig in eigen productie afgewerkt. Deze piramide plantenbak past in een moderne of klassieke tuin en sluit ook goed aan op bijvoorbeeld vierkante of rechthoekige plantenbakken.

Welk type materiaal is gebruikt?

Deze piramide plantenbakken worden vervaardigd uit hoogwaardig Corten-A staalplaat. Cortenstaal is een metaallegering die bestaat uit ijzer waaraan koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom zijn toegevoegd. Deze metaalsoort heeft als unieke eigenschap dat het een zeer dichte oxidehuid (roestlaag) vormt. Doorroesten is hierdoor onmogelijk. Door de dichte oxidehuid wordt het dieperliggende materiaal afgeschermd van zuurstof, hierdoor wordt de oxidatie sterk vertraagd, terwijl de corrosie zich wel voortzet. 
De cortenstalen piramide plantenbak wordt niet met de roest-look, maar in een grijze metaalkleur geleverd. Maakt u zich geen zorgen, u heeft niet het verkeerde item ontvangen. De roestvorming ontstaat namelijk al heel snel. Als u de plantenbak buiten zet, dan zal door vocht en/of regen al na enkele weken of maanden de karakteristieke bruin/oranje roestlaag ontstaan. Hier is geen speciale behandeling voor nodig. Let op dat de plantenbak tijdens het roestproces kan afgeven. De cortenstaal plantenbak wordt in eigen huis geproduceerd door onze eigen vakmensen.