Gegalvaniseerd staal plantenbakken

Gegalvaniseerd staal plantenbakken

Bent u op zoek naar een plantenbak van gegalvaniseerd staal? Bij MySteel shopt u topkwaliteit plantenbakken in diverse afmetingen en vormen. De plantenbakken hebben een robuuste uitstraling en een mooie randafwerking. Bekijk hieronder ons brede aanbod gegalvaniseerde plantenbakken. Maatwerk is mogelijk.

157 producten

Sorteer op

157 producten

Sorteer op

Gegalvaniseerde (verzinkt staal) plantenbak

Een gegalvaniseerde plantenbak is hetzelfde als een verzinkt stalen plantenbak. Verzinkt staal is een oersterk materiaal. Daardoor zijn verzinkt stalen plantenbakken bij uitstek geschikt voor grote planten of zelfs boompjes. Ze zijn geschikt om een grote hoeveelheid grond vast te houden. U kunt de afmetingen van de plantenbak volledig zelf bepalen, zodat deze diep en breed genoeg is. Een plantenbak van gegalvaniseerd staal is geschikt voor alle soorten tuinen, balkons of terrassen. Voor het inrichten van een plantenbak kunt u dit blogartikel lezen. 

Het materiaal van gegalvaniseerde plantenbakken

Gegalvaniseerde plantenbakken worden vervaardigd uit hoogwaardig sendzimir verzinkt staal. Sendzimir verzinkt staal: wat is dat? Dit is een koolstofstaal dat na het walsen door een zinkbad gaat. Het doel van dit zinkbad is om het staal tegen corrosie (roest) te beschermen. Het zinkbad heeft een temperatuur van 450-500°C en bevat een kleine hoeveelheid aluminium. Tijdens dit proces worden alle holtes, naden en kieren van een zinklaag voorzien.

Na het zinkbad wordt lucht geblazen over beide zijden van het staal. Dit doen we om de laagdikte te regelen en zo zorgen we voor een gelijkmatige zinklaag. De zinklaag biedt een goede bescherming en gaat roest tegen. Hierdoor gaat uw plantenbak tientallen jaren mee. Let op: doordat het staal verzinkt wordt, kunnen er lichte kleurverschillen ontstaan. 

Afmetingen, diktes en afwerking

De bovenrand van een gegalvaniseerde plantenbak is dubbel omgezet tot een haakse hoek. Dit zorgt voor een tijdloze, stoere en robuuste uitstraling. U bepaalt zelf de afmetingen van uw nieuwe plantenbak. Ziet u de gewenste afmeting niet terug op onze website? Neem dan gerust contact met ons op. De dikte van het materiaal is afhankelijk van de hoogte. Plantenbakken t/m een hoogte van 600 mm hebben een dikte van 1,5 mm. Vanaf een hoogte van 800 mm is het materiaal 2mm dik. Er is uitvoerig getest en daaruit blijkt dat deze diktes perfect zijn voor de plantenbakken. 

Toepassingen van een plantenbak van verzinkt staal

Gegalvaniseerde plantenbakken (ofwel verzinkt stalen plantenbakken) worden vaak gekozen door doe-het-zelvers om hun tuin in te richten of te decoreren. Ook professionele tuinarchitecten en hoveniers maken veel gebruik van deze plantenbakken. 

Waarom kiezen voor een gegalvaniseerd stalen plantenbak?

Een plantenbak die gemaakt is van robuust gegalvaniseerd materiaal biedt veel voordelen. Ten eerste geven deze een tijdloze uitstraling. De bakken zijn daarnaast zeer onderhoudsvriendelijk en bestand tegen alle weersomstandigheden. Daardoor gaan de plantenbakken decennialang mee. De plantenbakken van verzinkt staal hebben een typische mat zilveren/grijze metaalkleur. Een neutrale kleur die in iedere tuin goed tot zijn recht komt. Dit materiaal roest niet, in tegenstelling tot de cortenstaal plantenbakken. En wilt u een plantenbak kopen in een specifieke kleur? Bekijk dan ons aanbod gepoedercoat staal plantenbakken.

Modulair opgebouwde plantenbak van gegalvaniseerd staal

Een plantenbak van gegalvaniseerd staal is volledig modulair opgebouwd. Hij komt als een bouwpakket bij u thuis. Dit bouwpakket bestaat uit losse panelen, hoekstukken en een blind bevestigingssysteem. Bekijk de montagehandleiding voor meer informatie. 

Plantenbak van verzinkt staal kopen?

Bent u van plan om een plantenbak van verzinkt staal te kopen via MySteel? Schroom niet en plaats vandaag nog uw bestelling. De gemiddelde levertijd bedraagt 5 werkdagen en u betaalt géén verzendkosten vanaf een besteding van €250,-. Heeft u vragen of advies nodig? Neem dan vrijblijvend contact op.