Cortenstaal borderranden

Cortenstaal borderranden

Een cortenstaal borderrand zorgt voor strakke afscheidingen in uw tuin. Zo kunt u met een borderrand uw gazon afscheiden van een bloemenperk, een looppad aanleggen of hoogtes aanbrengen in uw tuin. Cortenstaal borderranden zijn multifunctioneel, oersterk en ze gaan oneindig lang mee. Daarnaast geeft de roestkleur van het staal een robuust karakter aan uw tuin. Bij MySteel vindt u verschillende soorten cortenstaal borderranden, zowel in rechte als in golvende/ronde vormen. Bekijk ons aanbod en bestel eenvoudig online. 

Lees meer
Lees minder

Voordelen van een corten borderrand

Cortenstaal is een duurzaam materiaal met een lange levensduur. Bovendien is het een zeer sterk materiaal dat bestand is tegen alle weersinvloeden: van extreme hitte tot strenge vorst. Het voordeel van cortenstaal is daarnaast dat cortenstaal geen behandeling of onderhoud nodig heeft. U krijgt de corten borderrand in een grijze metaalkleur geleverd. Vervolgens gaat de borderrand uit zichzelf roesten, dankzij allerlei weersinvloeden. Dit roestproces duurt twee tot zes maanden. Het resultaat: robuuste tuinafscheidingen die perfect matchen bij het groen en andere elementen in uw tuin. 

Waarvoor kunt u een border van cortenstaal gebruiken?

Borderranden (ook wel kantopsluitingen genoemd) zijn multifunctioneel. Waarvoor gaat u ze gebruiken? Dit zijn in ieder geval een aantal voorbeelden van hoe u cortenstaal borderranden kunt toepassen: 

 • Afscheidingen creëren in uw tuin. Bijvoorbeeld tussen uw gazon en een bloemperk.  
 • Hoogteverschillen maken in uw tuin. Zo zorgt u voor een speelse tuin met meer diepte.
 • Bloemenborder of plantenbak maken. Tof voor in uw voor- of achtertuin.
 • Verzakkingen in uw tuin tegengaan. Een cortenstaal borderrand is sterk en kan veel aarde tegenhouden. 

2 varianten van cortenstaal borderranden

Bij MySteel vindt u twee verschillende soorten stalen borderranden, namelijk: kantopsluitingen en keerwanden. Maar wat is het verschil? We lichten het graag toe: 

 • Wat is een kantopsluiting?
  Met een kantopsluiting van staal kunt u verschillende onderdelen van uw tuin van elkaar scheiden. Denk bijvoorbeeld aan het afscheiden van uw terras en uw gazon of het afscheiden van uw grindpad. Een kantopsluiting wordt ook wel een afboording genoemd en zorgt voor een strak en modern lijnenspel in uw tuin. 
 • Wat is een keerwand?
  Stalen keerwanden bieden een sterke constructie die een grote hoeveelheid grond kunnen dragen of tegenhouden. Keerwanden zijn bestand tegen grote druk. Daardoor zijn keerwanden heel geschikt om hoogteverschillen te creëren in uw tuin. 

Zowel kantopsluitingen als keerwanden zijn verkrijgbaar in cortenstaal. U heeft keuze uit talloze uitvoeringen, hoogtes en lengtes. Op deze pagina vindt u ons volledige aanbod. Staat er niet bij wat u zoekt? Neem dan contact met ons op, dan bespreken we de maatwerkmogelijkheden. 

Geplette, gezette of rechte bovenrand

Een corten borderrand kan op 3 manieren worden afgewerkt: 

 • Geplette bovenrand | De bovenrand is één keer 180 graden omgeslagen en daarna geplet. De optie ‘geplet’ is geschikt voor rechte lijnen in uw tuin.
 • Gezette bovenrand | De bovenrand is gebogen in een hoek van 90 graden. De optie ‘gezet’ is geschikt voor rechte lijnen in uw tuin. 
 • Rechte bovenrand | De bovenrand is níet gebogen. Deze optie is geschikt voor rechte lijnen, gebogen lijnen en ronde vormen. 

Dankzij ons uitgebreide assortiment kunt u bijna elke vorm eenvoudig verwezenlijken. Onze borderranden zijn namelijk los van elkaar te bestellen en eigenhandig te monteren. 

Cortenstaal borderranden: oersterk & robuust

De meest populaire borderranden in onze webshop zijn de cortenstaal borderranden. Cortenstalen borderranden zijn oersterk en zorgen voor stoere en robuuste accenten in uw tuin. Dit staal krijgt na verloop van tijd namelijk een roestbruine kleur, dankzij een natuurlijk roestproces. Cortenstaal borderranden gaan een levenlang mee. Ze worden namelijk gemaakt van zeer hoogwaardig Corten-A staalplaat. Dit materiaal is weervast en onverwoestbaar. Daardoor is cortenstaal ideaal voor in uw tuin. In onze webshop heeft u keuze uit: cortenstaal kantopsluitingen en cortenstaal keerwanden. Lees meer over cortenstaal in onze Cortenstaal Gids.

A-kwaliteit cortenstaal border

Onze cortenstaal borders worden gemaakt van Corten-A staalplaat. Dat is het meest kwalitatieve staal dat op dit moment verkrijgbaar is. Het cortenstaal is extreem weervast en onverwoestbaar. Ideaal dus voor in uw tuin. Uw borderrand wordt ongeroest bij u geleverd, in de typische grijze metaalkleur. Het staal ondergaat uit zichzelf een oxidatieproces (roestproces) dankzij allerlei weersinvloeden. Binnen twee tot zes maanden is het resultaat daar: prachtige, robuuste borderranden in een roestbruine kleur. Ziet u het al voor zich? 

Houdt u het liever bij de metaalkleur of wenst u borderranden in een andere kleur? Bekijk dan onze verzinkt stalen kantopsluitingen en gepoedercoat stalen keerwanden. Beide typen borderranden worden vervaardigd uit hoogwaardig sendzimir verzinkt staal. Wellicht bent u op zoek naar andere elementen van cortenstaal om uw tuin in richten, doe inspiratie op in creëer sfeer met cortenstaal in de tuin.

Cortenstaal Borderrand kopen via MySteel.nl!

Bestel uw cortenstaal borderrand(en) eenvoudig via onze webshop. De gemiddelde levertijd bedraagt 2 tot 4 werkdagen en u betaalt géén verzendkosten vanaf een besteding van €250,-. Bovendien heeft u 2 jaar garantie op uw aankoop. Heeft u vragen of behoefte aan persoonlijk advies? Twijfel dan niet om contact op te nemen.